testfotos

dit is een test met een nieuwe gallery plug-in. 

Duik 936 Dreischor Frans Kok Rif

op 19 april ben ik na een half jaar afwezig weer eens in het water te vinden. Defecte polsseal's en gewoon geen tijd/zin om het water op te zoeken. een paar weken terug mijn duikpak weggebracht om de vaste seals te vervangen door cuffs. Ik had die dingen nog liggen van mijn oude pak en ze zijn er bij Duikcentrum De Grevelingen vakkundig opgezet. Wanneer ik bij de duikstek aankom verwacht ik eigenlijk een grote drukte maar met nauwelijks 10 auto's valt dat reuze mee. Er waait een stevig briesje dus groothoek is momenteel door al het zweefvuil niet echt een optie. Het is sowieso na lange afwezigheid in het water altijd fijn om weer gewoon bij het begin te beginnen, macro dus. ik check mijn camera nog een keer, check de bekabeling en de flitsers. daarna eet ik nog even een boterhammetje, en begin met het opbouwen van mijn set. De dubbel 12L dit keer, omdat die met een droogpak gewoon lekkerder op mijn rug ligt dan de dubbel 7L. Ik trek mijn pak aan en controleer de seals. die voelen goed aan en wanneer ik alles aan heb bel ik nog even naar huis om te melden dat ik in het water stap. De hoogste tijd voor een uurtje bellen blazen!

Lees meer: Duik 936 Dreischor Frans Kok Rif

Duik 934 Bom Rei Madeira

 Na een Oppervlakte Interval van een uur maken we ons klaar voor de tweede duik op de Bom Rei. Bij de tweede duik op dit wrak is het de bedoeling om vanaf de ankerlijn langs stuurboord naar het achterschip te zwemmen en dan kort de schroef te bekijken. daarna concentreren we ons op de bovenbouw en de stuurhut. Waarna we terugkeren naar de ankerlijn. We dalen af en Pamela blijft opnieuw wat achter vanwegen problemen aan haar tand. Zo kan ik wel opnieuw mooi silouette opnames van haar maken maar nu met de zon in beeld.

Lees meer: Duik 934 Bom Rei Madeira

Duik 935 Dreischor Gemaal

Waarschijnlijk het laatste mooie weekend van het jaar, 18 en 19 oktober, met ruim 20 graden en een lekker zonnetje. Tijd dus voor weer maar eens een duikje. Voor de tweede keer dit jaar duik ik maar weer eens met mijn vereniging Stella Maris, gewoon omdat het nu uitkomt. Vrijdag nog wel even naar de club geweest om de flessen te vullen, maar omdat de compressor niet wilde starten heb ik mijn flessen weer net zo leeg mee terug genomen om ze vervolgens de volgende dag bij Mega Diving te vullen... Ik ben een tijdje niet in Zeeland geweest en wanneer ik bij Steenbergen de weg richting De Heen wil oprijden blijkt die afgesloten voor onderhoud. De omleiding loopt helemaal via Tholen en Oud Vosmeer, en het mag een wonder heten dat ik nog enigzinds op tijd op de duikstek ariveer. De buddyparen zijn net ingedeeld en mijn komst zorgt er voor dat er niemand alleen of met z'n drieën hoeft te duiken.

Lees meer: Duik 935 Dreischor Gemaal

Duik 933 Bom Rei Madeira

De Bom Rei is een wrak van een oud baggerschip dat voor de kust van Ponto do Sol is vergaan. Het is vooral bekend geworden onder haar oude naam Bowbell toen die op 20 augustus 1989 op de Thames in London in aanvaring kwam met de prive feestboot Marchioness. Daarbij vonden 51 opvarenden van de Marchioness de dood. Kort hierna is het schip verkocht aan Portugal en is de naam veranderd in Bom Rei waar het op Madeira werd ingezet als zandgraver. Op 25 maart 1996 brak het schip volledig afgeladen en in onstuimig weer in tweeën en zonk. Pas na 6 maanden intensief zoeken is het schip teruggevonden op een diepte van 32 meter. Tot zover, in een notendop de historie van dit wrak.

Lees meer: Duik 933 Bom Rei Madeira