Duik 934 Bom Rei Madeira

 Na een Oppervlakte Interval van een uur maken we ons klaar voor de tweede duik op de Bom Rei. Bij de tweede duik op dit wrak is het de bedoeling om vanaf de ankerlijn langs stuurboord naar het achterschip te zwemmen en dan kort de schroef te bekijken. daarna concentreren we ons op de bovenbouw en de stuurhut. Waarna we terugkeren naar de ankerlijn. We dalen af en Pamela blijft opnieuw wat achter vanwegen problemen aan haar tand. Zo kan ik wel opnieuw mooi silouette opnames van haar maken maar nu met de zon in beeld.

 

Eenmaal beneden bezoeken we de kraan die hier gestaan moet hebben. Alleen de motor installatie staat er nog en in zwart-wit is dat een mooi plaatje.

 

Langs de flank op de wand staan een soort koraal achtige anemoontjes die ik eerder in Kroatië ben tegen gekomen. Ze zijn hier echter kleiner, en doordat ik nu een groothoeklens op mijn camera heb staan komt het niet zo heel goed uit de verf. Achter aan het schip duik ik even naar beneden om de schroef te fotograferen. en terug boven zie ik nog en Pauwgirelle mooi in het kader van een spuigat.

Foto's volgen

De bodem is hier 28 meter diep. we bezoeken de stuurhut en de toiletruimte. de stuurhut is bijna helemaal leeggehaald. Het is opnieuw oppassen voor de loshangende bedrading en leidingen. Wanneer ik door de ruiten pamela zie wenkt ze me en ik zwem via de andere kant weer naar buiten. Bovenop de stuurhut zitten twee mooie naaktslakken; Hypseldoris, en ook nog eens mooi donker blauw van kleur. Nu is het redelijk uitzonderlijk om die hier te zien, maar twee bij elkaar is bijzonder. Ik zoek ze al enige jaren in de Middelandse Zee, en hier in de Atlantische Oceaan, maar ik heb alleen een paar bleke varianten gevonden in zuid-Spanje. Helaas heb ik er nu dus mijn groothoeklens op staan en kan ik onmogelijk een mooie Macro maken. De foto's hieronder zijn dus iets gesneden. Ik had graag een mooie Macro van alleen de kop en de Kieuwkrans gemaakt, maar dat zit er dus niet in.

 

 

De maximale duiktijd was 41 minuten waarvan 10 minuten decostop. De maximum diepte was 28 meter.

Tot slot nog een fototje door Pedro van ons.