Duik 861 Clubwedstrijd Bergse Diepsluis 1

De club Organiseert dit jaar weer een echte Clubwedstrijd. De regels zijn simpel, de 5 beste foto's genomen in het weekend van 1 tot en met 3 september in De Bergse Diepsluis, nabewerken toegestaan. Een beetje ruim opgesteld maar we moeten niet zeuren. Aangezien ik de eerste dag al gelijk met de Mosselduik ben meegegaan wordt het lastig om op 1 september ook een duik te maken in het kader van de wedstrijd.

Dan de 2de september maar. Als we aankomen op de duikstek horen we iedereen zo een beetje zeggen dat het zicht slecht tot zeer slecht is. De term Soep valt ook geregeld, evenals Erwtensoep met ballen.... Ik heb mijn route echter al helemaal in mijn hoofd zitten, evenals de objecten die ik wil fotograferen. Ik begin bij de mossel hangculturen en volg de kabel naar beneden richting platform. Op de bodem kom ik terug richting de trap en duik uit tussen de 7 en 2 meter. Op de Hangculturen wil ik, indien het zicht het toelaat een paar model foto's maken, een paar Groothoek opnames en Macro van Spookkreeftjes. Als het goed is zitten rond deze tijd de zwangere mannetjes er ook weer tussen dus ik hoop dat ik ze kan spotten. Op het zand wordt het vooral op jacht naar een paar sephia's. Maar ik hoop ook wel een mooie zeenaald tegen te komen of zo.

Zo gezegd, zo gedaan. Omdat het nog niet helemaal hoogwater is, wordt het te water gaan wat lastig. Op handen en knieeën kruip ik over de laaste paar keien. Eenmaal in het water peddelen we rustig naar de hangculturen. Daar laten we ons zaken en hier blijkt het zicht alles mee te vallen. Ik maak wat foto's van Pamela bij de Mosselinstallatie en daarna nog wat mooie groothoek opnames. De spookkreeftjes is een ander verhaal, er zitten er genoeg. Ik zou bijna zeggen te veel. Het probleem met die diertjes is dat ze erg klein zijn, en niet echt een ideale vorm hebben voor een artistieke foto. Daarnaast zijn ze zo bewegelijk dat mijn autofocus het af en toe niet kan bijhouden. De meeste foto's mislukken dus ook. Daar is maar één remedie tegen, en dat is gewoon heel veel schieten. Op het zand zien we wel een mooie sephia maar die laat zich niet heel erg mooi op de foto vast leggen. Hieronder de beste platen van vandaag... ik ben er niet helemaal over tevrede dus we gaan morgen nog maar een keer proberen.

De diepte was 11 meter en de duikduur 85 minuten.