Duik 862 Clubwedstrijd Bergse Diepsluis 2

Maandag avond 3 september heb ik afgesproken met Kees Vogel om een tweede duik te maken Voor de Clubwedstrijd vaan Stella Maris. Ook Ronald Deijkers en Yvonne van Heteren zouden komen. Wanneer ik om 18:00 aankom op de duikstek staat ook John Knappers daar al klaar voor zijn eerste duik.

Na een half uurtje komen ook Kees, Ronald en Yvonne aanrijden. De wind is ten opzichten van zondag wat meer afgenomen en de golfslag is daardoor minder. Omdat we ongeveer op tij duiken komen we gemakkelijk het water in. Onderwater is het zicht ongeveer gelijk aan zondag en ik hoop vandaag wat meer en betere foto's te maken van de Spookkreeftjes en de Sephia's. De Spookkreeftjes lijken wat rustiger en komen wat meer vrij dan gisteren. Misschien dat de latere tijd meespeelt, het loopt tenslotte tegen zonsondergang. We duiken ongeveer een half uurtje langs de kabel van de hangcultuur en daarna gaan we net als de vorige duik wat ondieper zwemmen. Op het zand tussen de oesters tel ik 6 jonge Sephia's. De grootste is ongeveer 10 cm. en de kleinste ongeveer 5 cm. Aan het eind zie ik ook nog een mooi krabbetje tussen het roodwier. Een Zeenaald is me net te snel af en schiet wat te ver onder het wier en kruipt uiteindelijk tussen een paar oesters. na twee duiken komt het moeilijkste van de wedstrijd. de selectie en bewerken van de foto's voor de wedstrijd. ik weet natuurlijk niet wat de andere fotografen geschoten hebben, maar ik denk niet dat ik enige kans maak... We zullen zien, ik houd jullie op de hoogte.   hier onder de 6 beste van deze duik.