Duik 864a Zwembadtest 9-18mm lens

Deze duik in het zwembad is de eerste duik met de 9-18mm f/4-5,6 ED lens voor de Pen. Omdat ik de lens vooral voor duikers en wrakken ga gebruiken wou ik vooral kijken wat de afstand tot het onderwerp is met deze lens.

Hieronder de foto's van deze sessie. Wat mij vooral opvalt is dat je gemakkelijk te ver weg blijf voor een goede belichting. Waardoor de belichting wat flets wordt. Wanneer de zwemmers dichterbij komen staan de flitsers meestal te ver open waardoor de lichaamsdelen die zich dicht bij de camera bevinden overbelicht zijn. Ik zal er nog veel aan moeten doen om deze nieuwe lens onder de knie te krijgen. De foto's hieronder zijn alleen een beetje gewitbalanst en gesneden, verder zijn er geen aanpassingen aan gedaan. de rest van de foto's zijn te vinden op de site van osv Stella Maris.

Scubadoe is altijd leuk om te fotograferen. wat het lastig maakt is dat ze met zovelen zijn.

De zwemmers zijn over het algemeen wel aardig gelukt.

Ik was een diffuser vergeten op een van mijn flitsers te doen. Dat is mooi te zien aan de eerste foto hierboven. De linkerhand van de zwemmer (voor de kijkers thuis rechts) is meer belicht dan de rechter hand.