Duik 867 Zeelandbrug

Ik zit dit weekend in Burg-Haamsteden met het Aquashot weekend. De eerste duik die we maken is op vrijdag 28 september, een nachtduik bij de Zeelandbrug. Mijn buddy deze duik is Anouk Nijkamp. Tijdens het omkleden kom ik er achter dat ik mijn duikschoentjes ben vergeten. Fred de Gast heeft nog wel een paar... maat 41, dat wordt wat krap met voetmaat 44, na flink wringen kom ik er in. Het is wat pijnlijk, maar we kunnen duiken!

Als we ons hoofd onderwater steken lijken de slakken wel een optocht te houden. We zien tientallen Blauwtipjes, nog veel meer Harlekijnslakken, een paar mooie Millenium Wratslakken, Wulken, en een mooie Slanke Ringsprietslak. We zien verschillende koppeltjes Harlekijnslakken die duik eieren aan het leggen zijn. Ook een erg mooie opname van een Harlekijnslak op een Zakpijp met Spookkreeftjes. Ook erg veel Zeedonderpadden waar ik een mooie detailopname van zijn oog kan maken. Rondom de pijlers wandelen een paar grote Noordzeekrabben. Na een uurtje staan we voldaan weer op de kant. De maximale diepte is 7 meter geweest. Dat is in ieder geval een goed begin van het weekend. Fred, bedankt voor het lenen van je schoentjes, Anouk, bedankt dat je mijn buddy wilde zijn.

 Harlekijnslak

 Parende Harlekijnslakken met eitjes

 

Oog van een Zeedonderpad

Harlekijnslakje met Spookkreeftjes

Slanke Ringsprietslak