Duik 868 Den Osse Kerkweg

Zaterdag 29 september, dag 2 van het Zeeland weekend van Aquashot. Gisteravond had ik besloten om toch maar een paar duikschoentjes aan te schaffen, zodat ik in ieder geval mijn duiken kan maken vandaag. Dat betekend wel dat ik de duik in de Oosterschelde moet missen omdat de kentering ongeveer valt op het moment dat het duikcentrum open gaat.

Ik maak mijn duiken dus maar in de Grevelingen. Mijn buddy is Gwenny Leurs die ook met een Olympus Pen E-PL1 fotografeert. Omdat mijn opnamen van de opdracht 'Beweging' tot nu toe niet zo goed zijn wil ik daar nog even wat mee proberen. Gwenny is zonder het te merken mijn onderwerp. En het gaat me, al zeg ik het zelf, wat beter af dan de vorige duiken. Ook hier zien we erg veel Groene Wierslakken maar ik krijg er geen echt mooie foto van. we blijven de gehele duik zowat op het ondiepe stuk liggen. In mijn 5m- natpak wordt het na 45 minuten toch wel wat fris. Ik weet het te rekken tot 73 minuten, maar ik ben dan wel door en door koud als ik het water uit stap. De diepte deze duik is niet meer dan een meter of 5.

Penseekrabbetje

Detail anemoon

 

lijkt inderdaad op een... die begroeide zakpijp                                  De eerste Bewegingsopname

 

nog een paar circulaire bewegingen

en een zoombeweging tijdens de sluitertijd.