Duik 869 Dreischor Gemaal

De tweede duik vandaag maken we bij het Gemaal van Dreischor. het recept is ongeveer hetzelfde als de vorige duik, op het ondiepe stik is het het warmst, en zit het helemaal vol met Groene Wierslakken. ik wil deze duik eens wat anders proberen. Ik had eigenlijk het idee om mijn 9-18mm lens uit te proberen, maar die ligt nog in Burg-Haamsteden dus we zullen het met maximaal 14mm (28mm kleinbeeld equivalent) moeten doen.

 

Ik maak ook eens wat opnamen boven water omdat de stek er zich wel voor leent. Een mooie opname van de windmolens, en een van het gemaal. Onder water valt me boven op de oude dijk een vreemd visje op. Als ik even goed kijk zie ik er een stuk of 10. Dichterbij blijkt het een 3 doornige stekelbaars te zijn. Ik krijg wel geteld 2 kansen voor een opname. daar blijkt er 1 redelijk van gelukt. Ik had mijn camera nog op een lange sluitertijd staan waardoor er wat beweging in de staart zit. Dat vind ik wel passen bij het beestje want ze zijn razend snel. De hele duik liggen we boven op de oude dijk op een meter water te fotograferen. De duikcomputer snapt er niks van en reset een keer of 5 gedurende de duik. Na de duik moeten we snel omkleden en terug naar Burg-Haamsteden voor het eten. Na het eten krijgen we een presentatie van landschapsfotograaf Bas Meelker. Hij gaat na de presentatie ook de themafoto's beoordelen.   

 

 

Stekelbaars

 

Groothoek opname met de zon door de golven op de achtergrond.