Duik 876 Inland Sea

Vandaag duiken we op Gozo. We krijgen 2 gidsen mee omdat Yannick en zijn vader een Cavern specialty doen en dus een eigen instructeur nodig hebben. Jules blijkt de man voor de job. Hij heeft 5 jaar op Gozo gewoond en gewerkt als duik- en tourgids en weet alle bijzonderheden over het eiland. Tijden de rit naar de Inland Sea, een ware attractie op het eiland, vertelt Jules over de Citadel van Victoria, de kerken en baselieken en de eerste supermarkt op het eiland.

Eenmaal bij de Inland Sea aangekomen is het erg druk van de toeristen. Deze duikplaats ligt naast de attractie Blue Hole en de Arc die we na deze duik zullen aandoen. De inland sea is ontstaan door een opening in de rotswand waardoor het water van buiten naar binnen kon stromen. De rotsen wanden zijn hier ongeveer 50 meter dik met aan de landkant een loodrechte muur. De diepte van deze "binnenzee" is niet meer dan 3 meter, en de bodem is bedekt met grote kiezelachtige stenen.

Inland Sea: door het gat in de rotsen stroomt zeewater het meer in.

De opening in de rotsen is ongeveer 3 meter breed en loopt naar buiten af van 3 meter naar 17 meter aan de zeekant. Kleine bootjes varen af en aan om toeristen naar de Arc te brengen. Het is hier dus wel een beetje oppassen. Op de eerste foto is boven de duikers een bootje te zien. Deze plek leent zich uitzonderlijk goed voor silhouet opnames tussen de stijlen muren en mooi blauw water. Aan de landkant is het water wat troebel door het stof uit de Inland Sea. Samen met de stand van de zon kleurt het water hierdoor wat lichter dan aan de zeekant. Het lastige bij dit soort foto's is het goed krijgen van de blauwe kleur. De rest is eigenlijk alleen letten op de compositie en de positie van de duikers. 

Ingang inland sea, de eerste met bootje. door de groothoek lijkt het een hele afstand, maar het bootje zit maar 2 a 3 meter boven Pamela

uitgang inland sea; op de terugweg komen we Susanne en Alex weer tegen waardoor in ineens 3 modellen heb.

foto met uitgelichte voorgrond. deze is gemaakt richting de inland sea. hier liggen aardig wat grote stenen die mooi de foto inleiden.