Duik 884 - Zeelandbrug

Zondag 13 januari met John Knappers, Pieter-Balt Linders en Rob Adan afgesproken om Slakdolven (of is het Slakdolfen?) te gaan spotten bij de Zeelandbrug. De avond er voor alles klaar gezet en om ongeveer half negen rijden we de duikstek op. Het is pas om tien uur kentering dus we hebben lekker ruim de tijd om aan te kleden. Als wel om ongeveer half tien in het water liggen lijkt het water eerder op erwtensoep dan op mooi en helder duikwater.

Het zicht is ongeveer een halve meter. We dalen langzaam af tot ongeveer 12 meter en als ik een foto wil schieten is dit het resultaat:

Ik kijk mijn flitser na, maar die staan aan en gaan wel gewoon af. ik draai mijn camera om en wat blijkt... jawel, mijn lensdop zit nog mooi daar waar ik hem gisteravond had laten zitten; op de lens dus! Normaal maak ik thuis na het in elkaar zetten altijd eerst een testshot om te zien of de flitsers en de camera het doen, maar dat was ik gisteren dus vergeten. Ik zet dus mijn flitsers en camera maar weer uit; deze duik wordt er niet gefotografeerd. Onder water mijn huis open peuteren leek me toch niet zo'n goed idee. Zo heel veel valt er (gelukkig) ook niet te zien. het enige interessante zijn twee heel erg mooi gekleurde en paaiende Groene Zeedonderpadden, wat mooie ei-kapsels van een Wulk, en een Galathea. John en Pieter-Balt zien wel een Slakdolf maar wij dus helaas niet. De duiktijd deze duik was 45 minuten bij een maximale diepte van 12 meter.

Na de duik rijden Pamela en ik naar Restaurant Grevelingen voor een welverdiende kop soep en hete chocolademelk. We besluiten nog wat langs het water te gaan wandelen en als we zo over het strand lopen schiet ik toch nog een paar fototjes. niet met de PEN, maar met mijn telefoon dit keer. Die wilde ik jullie toch niet onthouden.