Snorkelduik Alice in Wonderland

Vandaag maken we een rondrit langs de noord en west kust van Curacao. we bezoeken onder meer Boka Ascencion en Shete Boka Park. Ook bezoeken we het plaatsje Westpunt en snorkelen daar bij Boka Kalki. Boka Ascencion is vooral bekend vanwegen de vele schildpadden die rond de uitstroom van de baai zwemmen. Shete Boka Park overspant een aantal inhammen en strandjes langs de woeste noordkust waar de golven het water tientalle meters de lucht in werpen. De stranden worden van december tot en met februari door schildpadden bezocht om eiren te leggen. Na alle zon gaan we verder om nog een uurtje het verkoelende water op te zoeken.

In westpunt heb je een aantal mooie riffen en we proberen op het rif bij Bokka Kalki te gaan snorkelen. Het rif heeft de veelbelovende naam Alice in Wonderland. 

Als we eenmaal in het water liggen bij Bokka Kalki blijkt het rif net te diep om lekker te snorkelen. Het rifdak ligt hier toch wel op een meter of 7 a 8 en ondieper wordt het snel zanderig. In de strook rond de boeilijn is het ongeveer 5 meter en net lekker te doen met een snorkel. Hier zit ook nog wel wat leven. we zien hier verschillende anemonen met garnaaltjes, een mooie zeeaal, en een mooie flouwnder. In een van de anemonen zit ook een mooi krabbetje.

Wanneer we terug naar de auto lopen zien we in de bloemen van de Aloe Vera's een Kolibrie. Het beestje lijkt ons niet in de gaten te hebben en ik kan mooi een paar foto's maken.

De sluitertijd van de opname is 1/80s en de vleugels zijn bijna niet te zien, zo snel beweegt het beestje.