Duik 891 - Snakebay

De tweede duik die ik maak met Atlantis Diving is genaamd Snakebay,en ligt zoals de naam al doet vermoeden in de Slangenbaai. De baai is net zoals de meeste locaties op Curaçao vernoemd naar de eigenaren van de plantage die hier heeft gestaan; de familie Slangen. De stek kenmerkt zich door een ruime parkeerplaats, en een trap naar een klein strandje, waar we ook te water gaan. Het rif begint zo'n 50 meter van het strand en ziet er gezond uit.

Het is vergelijkbaar met Bluebay, maar het rif is hier wat minder stijl. Opnieuw racen we over het rif, en ik krijg amper de tijd om een foto te schieten. De koralen zijn hier van een fors formaat en zien er heel goed uit.

Overal op de riffen hier zitten heel veel juffertjes. Ze zijn erg territoriaal en durven zelfs af en toe een uitval te doen naar een duiker als die te dichtbij komt. Wanneer je ze een beetje in de gaten houd merk je op dat ze een vast patroon zwemmen door hun territorium. Als je lens een keer meewerkt(wat bij mij niet erg het geval was) kan je dan een leuke opname maken als je het juiste moment afwacht.

Naast opnames van de koralen maak ik hier ook een mooie opname van een Peppermintblenny en probeer ik wat creatiefs met het hersenkoraal.

Door met 1 flitserhet hersenkoraal te belichten vanaf een zijkant ontstaat een sterke schaduwzijde. Door nu een open diafragma en een langere sluitertijd te gebruiken onstaat een mooi tweekleurig lijnenspel in pasteltinten. Zorg er voor dat het licht uit de flitser even sterk is als het omgevingslicht voor de juiste balans.

Ook hier zitten op de ondiepere stukken Secretarisblennies in het hersenkoraal maar door de deining in het water blijken die opnames niet scherp. Ik maak nog wel wat opnames van kerstboomwormen en maak een mooie closeup van een French Angelfish, en dan houd ik het voor gezien.

 

De maximale diepte deze duik was 22 meter en de duiktijd 49 minuten.