Duik 894 - Buddys Reef

geveld door buikloop heb ik deze morgen mijn orientatie moeten laten gaan. Deze middag gaat het wat beter en probeer ik toch mijn oriëntatieduik bij Buddy Dive maar te maken er zijn geen andere duikers dus ik duik alleen. Dan maar niet te diep en niet te ver. Door de buikloop kan dat sowieso niet, want uitdroging vergroot de kans op caisson ziekte. Helaas vinden mijn flitsers het na drie foto's mooi geweest.

 

Ik vermoed dat de accu's het na 2 jaar voor gezien houden... het lijkt ook of het diafragma van mijn lens onregelmatig reageert. Ik voer later wat testen uit tegen onze Canon 600D en met de groothoeklens op de Pen, maar het lijkt er op of er inderdaad iets behoorlijk mis zit in de lens. Vorig jaar Oktober heb ik in Malta tijdens een wild-water-foto sessie uit onverwachte hoek een golf water over me heen gekregen op het moment dat ik met de camera in de aanslag stond te wachten op een mooie golf. Afgelopen winter heb ik nog prima kunnen fotograferen en alles leek nog te werken. waarschijnlijk heeft het warme weer er hier voor gezorgd dat er wat zoutkristallen in de lens zijn ontstaan. Ook focussen gaat minder goed dan voorheen, en het duurt veel langer dan normaal. Aangezien de voorraad Olympus lenzen in Bonaire niet zo groot is, zal ik het er mee moeten doen. Van de drie belichte fotos is er 1 wel aardig gelukt. De rest is bagger, al maak ik op het eind wel wat artistieke opnames van een groepje rifvissen, die ondanks dat ze overbelicht zijn, toch nog wel iets hebben.

De maximum diepte deze duik was 14 meter en de duikduur 39 minuten.