Duik 895 - Just a nice dive

Nog steeds geveld door de buikloop maak ik vandaag toch maar een duikje. Het lijkt allemaal wat minder te worden dus dat moet dan maar kunnen. Omdat Pamela dus niet duikt besluit ik maar om mee te gaan met de boot. We gaan met de Habor Lady naar 18 palms, maar als we daar aankomen blijkt er al een boot te liggen en schijnbaar kunnen er geen twee boten aan een boei....vreemd. De bemanning is zo maar la-la, en van buddy-indeling is vreemd genoeg weinig spraken. We varen naar Klein Bonaire en duiken nu op duikstek Just a Nice Dive.

De gids is niet meer dan dat; hij zwemt voorop en kijkt zelden achterom of iedereen er nog is. Nee, buddy Dive, is verre van wat ik ervan verwacht had. De duik op Just a nice dive doet zijn naam wel eer aan. We zien een paar Franse Engelvissen, een mooie Koraalduivel, en een Adelaarsrog, helaas weer te laat, en te diep zodat ik er niet naar toe kan voor een foto.

Het rif is gezond, maar niet bijzonder. Wat mij wel opvalt is dat er wat meer rode algen zitten dan op Curacao. Het aantal Koraalduivels is aanzienlijk minder dan in Curacao, waar de vangst van deze dieren een beetje is opgegeven. Hier Op Bonaire wordt er wel erg actief op gejaagd, en dat is dus te merken. Ook toeristen kunnen bij zowat elk duicentrum voor $ 125,- een cursus volgen en de vangst kan na de training voor $45,- worden genuttigd. Ik experimenteer wat met structuren.

Aan het eind van de duik spot ik nog een Goldtail Murene, en ik maak nog een close-up van een SharknoseGobby.

diepte 11,6 meter en duiktijd 55 minuten