Duik 898 - Karpata

Donderdag 21 maart maak ik mijn duik op de drukste stek van het eiland. Karpata kenmerkt zich onderwater door de mooie steile wanden en de weelderige begroeiing va het koraal. Ik besluit na alle problemen met mijn 14-42 mm lens om de groothoeklens te monteren. Ik maak maar 1 duik vandaag omdat ik 's middags een afspraak heb met de huisarts om wat aan de buikloop te doen. Ik ga wat experimenteren met groothoek foto's van het rif en mogelijk met wat opnames van vissen.

De foto's met deze lens zijn toch wel van een andere orde dan met de standaard lens. Deze groothoek is vele malen scherper, en door de grotere hoek kan je net wat dichter bij komen waardoor de flitsers meer effect hebben.

Al aan het begin van de duik komt een French Angelfish me gezelschap houden en hij blijft bijna de hele duik in mijn buurt. Zo heb ik ineens toch een buddy.

 

Halverwege de duik krijgt hij zelfs een maatje.

Op een gegeven moment zie ik een Flamingo-tong die zijn huidflap half heeft terug getrokken. Ik wil er een foto van maken maar realiseer dat dit met een groothoek wat lastig is. Gelukkig heb ik ook mijn macrolenzen bij en ik probeer eens wat creatiefs. Ik schroef de Lenzen in de houder en plaats die voor de groothoeklens. Het effect is verbluffend.

Het effect bevalt me wel en een stukje verder probeer ik hetzelfde met een Kerstboomworm.

Aan het eind van de duik zie ik tijdens mijn stop op een meter of 5,  boven op het rif en een meter of 20 van me vandaan een schildpad zwemmen. Ik stel mijn camera opnieuw in en dat duurt wat langer dan ik wil... ik kijk op, en ben het beest kwijt... dat heb ik dus weer... heb ik eindelijk een lens die het doet, en een onderwerp naar mijn zin, en dan ben ik hem kwijt! Na een minuutje goed turen en zoeken zie ik hem toch weer zwemmen.

Ik kijk rond om Pamela te zoeken en laat haar de schildpad zien. Wanneer ze komt kijken maak ik een opname van hen beiden. Ze kijken leuk naar elkaar.

 

diepte 19 meter en 54 minuten