Duik 902 - Zeelandbrug

Zondag 21 april opnieuw een duik gemaakt bij de Zeelandbrug. Vandaag ga ik eens wat nieuws proberen. Ik heb op één flitser een snoot gemonteerd, en op de andere een rood kleuren filter. De bedoeling is om macro onderwerpen te fotograferen tegen een rode achtergrond. Met name de Slanke Waaierslak zou hier een mooi onderwerp voor kunnen zijn, maar ook de Tubularia zou goed kunnen. Ik duik vandaag met John Knappers en als ik anderhalfuur voor hoogwater aankom bij de brug is het al behoorlijk druk. Als ook John aankomt besluiten we om wat later te water te gaan en de drukte voor te laten. Om de tijd wat te doden maaken we nog een praatje met Marc Vermeiren. We gaan precies op de kentering te water via de oude instapplaats omdat we links van de brug willen duiken en zo dus wat lucht spraren. Als we ons hoofd onderwater steken blijkt het nog steeds wat te stromen.

De stroming is vanuit west, en het is dus nog steeds geen hoogwater. We duiken gelijk af naar 10 meter en daar vinden we de eerste slakjes. Ik zie een Slanke Waaierslak en maak een paar fotos maar achteraf blijkt hij niet helemaal scherp. Ik ga wat experimenteren met de Tubularia in Rood en ook drie parende Zilverblauwe Knotsslakken. Helaas krijg ik het zweefvuil nog niet zover weg dat het echt mooie platen zijn. Ik zal nog flink aan mijn techniek moeten werken voordat ik iets klaar maak op het Zeeuws Kampioenschap. Momenteel moet ik nog erg veel poetsen in Lightroom.

Als John zich na 30 minuten eindelijk kan losrukken van zijn parende Slanke Waaierslakken probeer ik het nog even. Deze Slak zit er erg mooi voor en hij steekt zijn kop bijna in de camera. Zowel met als zonder rode achtergrond lukken de opnames heel aardig.

na 50 minuten gaat mijn aanvankelijk halfvolle fles langzaam aan toch wat leeg raken. het wordt tijd om de kant op te zoeken.